Vesti


Završna konferencija projekta „Monitoring inkluzivnog obrazovanja“

4. oktobar 2013.

Centar za obrazovne politike i Fondacija za otvoreno društvo su 25. septembra 2013. u Beogradu održali završnu konferenciju projekta „Monitoring inkluzivnog obrazovanja“.

OSTATAK VESTI

Uspešno završen projekat ATEPIE

1. oktobar 2013.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je projekat  Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje - ATEPIE uspešno završen.
 

OSTATAK VESTI

Koliko je inkluzivna naša škola? - priručnik za samoevaluaciju i spoljašnju evaluaciju

27. septembar 2013.

Centar za obrazovne politike objavio je priručnik za samoevaluaciju i spoljašnju evaluaciju inkluzivnosti škole "Koliko je inkluzivna naša škola?" koji predstavlja rezultat rada i jednu od publikacija u okviru projekta "Monitoring inkluzivnog obrazovanja." Projekat je sproveo...

OSTATAK VESTI

Završeno istraživanje o diplomiranim studentima - "CONGRAD"!

7. avgust 2013.

CONGRAD istraživanje o diplomiranim studentima je zvanično zatvoreno. U istraživanju je učestvovalo oko 14000 diplomiranih studenata, iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim kolegama koje su popunile upitnik. Prvi rezultati biće dostupni u proleće 2014. godine.
 
OSTATAK VESTI

Obrazovna inkluzija dece romske nacionalnosti: izveštaj o sprovedenom monitoringu u osnovnoškolskom obrazovanju

15. juli 2013.

Centar za obrazovne politike je nedavno objavio je studiju pod nazivom “Obrazovna inkluzija dece romske nacionalnosti: izveštaj o sprovedenom monitoringu u osnovnoškolskom obrazovanju”. Studija predstavlja jedan od rezultata istraživanja realizovanog...

OSTATAK VESTI

Objavljena serija izveštaja o sistemima visokog obrazovanja i nauke u zemljama Zapadnog Balkana

30. april 2013.

Kao jedan od partnera u projektu „Evropske integracije u visokom obrazovanju i istraživanju u zemljama Zapadnog Balkana“, Centar za obrazovne politike učestvovao je u pripremi serije izveštaja pod nazivom „Pregled sistema visokog obrazovanja i nauke u zemljama Zapadnog Balkana“, koji su sada dostupna na sajtu projekta (Country Reports).

OSTATAK VESTI

Najava predstojećeg sastanka ITL

19. april 2013.

Centar za obrazovne politike, zajedno sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje, sa zadovoljstvom najavljuje sastanak tima projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership - ITL), kao i sastanak nastavnika koji su učestvovali u projektu, iz zemalja Zapadnog Balkana (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije) i Engleske.

OSTATAK VESTI

Nastavnička profesija za 21. vek - Završna konferencija projekta ATEPIE

15. april 2013.

Završna konferencija projekta „Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ (Advancing teacher professionalism for inclusive, quality and relevant education - ATEPIE) održana je 02. aprila u Sarajevu.

Cilj konferencije bio je doprinos jačanju profesionalne uloge nastavnika u zemljama Zapadnog Balkana...

OSTATAK VESTI

EUROSTUDENT istraživanje prvi put u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji

16. mart 2013.

U proleće 2014. godine, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija će prvi put učestovati u međunarodnom EUROSTUDENT istraživanju. Centar za obrazovne politike će koordinisati i sprovesti istraživanja, zajedno sa ministarstvima, univerzitetima i studentskim predstavnicima iz regiona, u okviru regionalnog TEMPUS projekta Ka održivom i jednakopravnom finansiranju visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji (FINHED)

OSTATAK VESTI

Prvo regionalno istraživanje o diplomiranim studentima

4. mart 2013.

Ove godine u okviru projekta „ Sprovođenje istraživanja o diplomiranim studentima i unapređenje ALUMNI organizacija u cilju poboljšanja strateškog menadžmenta i povećanja kvaliteta“ (CONGRAD), visokoškolske ustanove Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore će krenuti sa istraživanjem o diplomiranim studenatima, uz podršku koju će Centar za obrazovne politike pružiti kao deo Analitičke jedinice projekta. Ovakvo istraživanje se po prvi put sprovodi na visokoškolskim ustanovama u regionu Zapadnog Balkana.
 

OSTATAK VESTI