Vesti


Prva globalna konvencija UNESKO katedre u visokom obrazovanju

17. oktobar 2012.

Prva Globalna konvencija UNESKO katedri u visokom obrazovanju je održana u Centru za napredne akademske studije Univerziteta u Zagrebu u Dubrovniku (Hrvatska) 14. i 15. oktobra 2011. Konvencija je organizovana od strane grupe UNESKO katedre za upravljanje i menadžment u visokom obrazovanju Univerziteta u Zagrebu, uz podršku Alekse Bjeliš, rektora Univerziteta u Zagrebu i sponzorstva UNESKO sektora za visoko obrazovanja u Parizu u Francuskoj.

OSTATAK VESTI

25. CHER konferencija – uvećanje mape istraživanja visokoobrazovnih institucija u Evropi

9. oktobar 2012.

25. godišnja konferencija Konzorcijuma za istraživače visokog obrazovanja (CHER) održana je u Beogradu 10., 11. i 12. septembra 2012. koju su zajednički organizovali Centar za obrazovne politike i Centar za studije obrazovnih politika Univerziteta u Ljubljani. Ovogodišnja CHER konferencija je okupila više od sto istraživača u oblasti studija visokog obrazovanja iz svih delova Evrope, kao i iz Kanade, Južne Afrike, Hong Konga, Južne Koreje i Novog Zelanda.
 

OSTATAK VESTI

Nastavnici za budućnost – razvoj nastavnika za inkluzivno obrazovanje u Zapadnom Balkanu

6. maj 2011.

Regionalni izveštaj Nastavnici za budućnost (Teachers for the Future) pripremljen za Evropsku fondaciju za obuku (European Training Foundation - ETF), politike i prakse razvoja nastavnika za inkluzivno obrazovanje u regiji zapadnog Balkana naspram evropskih trendova i najnovijih međunarodnih istraživanja u ovoj oblasti.

OSTATAK VESTI

Srećni praznici!

OSTATAK VESTI