Vesti


Regionalni program liderstva i mobilnosti mladih: Poziv za prijave za 2022/23. godinu

23. novembar 2022.

Centar za obrazovne politike (COP), Centar za nauku, inovacije i razvoj (SCiDEV) iz Albanije i Forum za obrazovanje mladih (YEF) iz Severne Makedonije objavljuju poziv za prijave za učešće u Regionalnom programu liderstva i mobilnosti mladih za 2022/23. godinu. Program je namenjen mladima (21-30 godina) koji dolaze iz akademske zajednice i organizacija civilnog društva, mladim stručnjacima i aktivistima iz pomenutih država. Poziv za prijave je otvoren do 31. januara 2023. godine.


 

OSTATAK VESTI

Radni sastanak Nacionalne platforme za saradnju u okviru ARISE projekta

28. septembar 2022.

Mapa puta sprovođenja politike – ili Policy Road Map – glavna je tema današnjeg radnog sastanka Nacionalne platforme za saradnju u okviru ARISE projekta.

OSTATAK VESTI

Održan radni sastanak predstavnika škola i lokalnih samouprava

26. avgust 2022.

U Beogradu je 25. i 26. avgusta održan sastanak u okviru projekta „Zajedno ka srednjoj školi“ u kom učestvuje 20 osnovnih i srednjih škola i deset lokalnih samouprava širom Srbije.

OSTATAK VESTI

Organizovana obuka za školske razvojne/akcione timove

14. mart 2022.

Od 9. do 11. marta 2022. godine organizovana je obuka za školske razvojne/akcione timove u okviru regionalnog projekta Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju (ARISE).

OSTATAK VESTI

Regionalna laboratorija politika

7. mart 2022.

U Zagrebu je u periodu od 2. do 4. marta 2022. godine organizovana „Regionalna laboratorija politika“ u okviru projekta „Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju“ (ARISE).

OSTATAK VESTI

Regionalni program liderstva i mobilnosti mladih

27. februar 2022.

U Tirani je 25. februara zvanično otvoren „Regionalni program liderstva i mobilnosti mladih“ koji zajednički realizuju COP Srbija i SCiDEV Albanija uz podršku Fondacije za otvoreno društvo iz Srbije i Albanije.

OSTATAK VESTI

Organizovan prvi radni sastanak Nacionalne platforme za saradnju u okviru projekta Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju (ARISE)

17. januar 2022.

Organizovan prvi radni sastanak Nacionalne platforme za saradnju u okviru projekta Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju (ARISE).

OSTATAK VESTI

Poziv za učešće u programu „Liderstvo mladih kroz program mobilnosti u regionu“

1. decembar 2021.


		

Centar za obrazovne politike (Srbija) i Centar za nauku, inovacije i razvoj (Albanija) objavljuju Poziv za učešće u programu  „Liderstvo mladih kroz program mobilnosti u regionu“.

OSTATAK VESTI

Потписан Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу" (PCF)

8. novembar 2021.

У петак 8. октобра потписан је Меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалних самоуправа Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Сурдулице и Ћуприје, Дечије фондације Песталоци и Центра за образовне политике.

OSTATAK VESTI

Održana obuka za stručne saradnike i direktore osnovnih škola učesnica u projektu "Zajedno ka srednjoj školi"

7. oktobar 2021.

U četvrtak 7. oktobra održana je jednodnevna obuka za stručne saradnike i direktore osnovnih škola učesnica u projektu "Zajedno ka srednjoj školi" pod nazivom "Praćenje planiranja i realizacije nastave zasnovane na ishodima učenja".

OSTATAK VESTI