Vesti


Regionalni program liderstva i mobilnosti mladih

27. februar 2022.

U Tirani je 25. februara zvanično otvoren „Regionalni program liderstva i mobilnosti mladih“ koji zajednički realizuju COP Srbija i SCiDEV Albanija uz podršku Fondacije za otvoreno društvo iz Srbije i Albanije. Osmoro mladih istraživača imaće priliku da tokom ovog programa unaprede svoje istraživačke kompetencije, rade na svojim istraživačkim projektima, borave do mesec dana na razmeni u Srbiji i Albaniji i pokrenu različite aktivnosti zagovaranja i omladinske inicijative.

Učesnice iz Srbije, Andrijana Lazarević, Ljiljan Kolarski i Mila Vuković su imale priliku da se upoznaju sa svojim kolegama iz Albanije Endritu Shehu, Xhesi Ndoka Djega Abedinaj, Marime Gjoka i Xhensilu Mirashi koji su uključeni u ovaj program. One su posetile partnersku organizaciju, učestvovale na konferenciji otvaranja programa i zajedno sa kolegama obišle znamenitosti Tirane.

Jedan od ciljeva ovog programa je unapređivanje kompetencija mladih u oblastima liderstva, istraživanja i interkulturalnih kompetencija. Poruka koja je poslata sa ovog događaja je da mladi žele da rade na unapređivanju ovih kompetencija i unapređivanju regionalne saradnje.