Vesti


Konferencija "Izjednačavanje šansi za pristup visokom obrazovanju: analiza mera i preporuke"

10. decembar 2013.

U okviru aktivnosti na TEMPUS projektu EQUI-ED biće održana konferencija Izjednačavanje šansi za pristup visokom obrazovanju: analiza mera i preporuke. Konferencija je zakazana za 16. decembar 2013. godine u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, Istočni ulaz, I sprat, sala 129, sa početkom u 10 sati.

Na konferenciji će biti predstavljene dosadašnje aktivnosti sprovedene u okviru Tempus projekta Equal Access for All: strengthening the social dimension for a stronger European Higher Education Area (EQUI-ED), u koordinaciji Univerziteta u Nišu.

Osnovni cilj projekta je uspostavljanje strukturnih pretpostavki za povećanje šansi podzastupljenih grupa mladih ljudi u studentskoj populaciji da steknu visoko obrazovanje na univerzitetima u Srbiji. Analiza mera i preporuke koje će biti predstavljene na konferenciji pokrivaju oblasti: finansiranja studenata, prikupljanja podataka o studentima, obezbeđivanja asistivne tehnologije, uspostavljanja studentskih službi za podršku studentima na fakultetima i univerzitetima u Srbiji, obezbeđivanja uslova za ravnopravni pristup i studiranje na fakultetima.

Preliminarni program konferencije pogledajte ovde.