Vesti


Direktorka Centra za obrazovne politike učesnica na panelu Kopaonik Biznis foruma

11. mart 2019.

Svake godine prve nedelje marta Savez ekonomista Srbije organizuje Kopaonik Biznis forum.
 
Kopaonik Biznis forum okuplja predstavnike donosilaca odluka, eksperte, fakultetske profesore, predstavnike privatnog sektora, domaće i strane investitore i ostale relevantne aktere koji tokom trodnevnog trajanja Foruma govore o bitnim ekonomskim i socijalnim temama. 
 
Na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu, koji je trajao od 3. do 6. marta, direktorka Centra za obrazovne politike, Jasminka Čekić Marković, je učestvovala na panelu „Ljudski kapital – ograničenje ili prilika za jači rast?“
 
Direktorka COP-a je ukazala na neophodnost i važnost ulaganja u usavršavanje nastavnika jer su nastavnici najvažniji unutarškolski faktor koji utiče na postignuće učenika. 
 
Pored direktorke Centra za obrazovne politike na panelu su govorili i Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, Mirjana Rašević, naučna savetnica i upravnica Centra za demografska istraživanja, Instituta za društvene nauke, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vlade Republike Srbije i Živorad Vasić, zamenik direktora Delta Holding.