Vesti


Direktorka Centra za obrazovne politike na Kopaonik biznis forumu

6. mart 2024.

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum je, pored mnogobrojnih sesija, događaja, obraćanja različitih uglednih ličnosti, obeležio i panel na temu obrazovanja u kom je učestvovala i naša Jasminka Čekić Marković, direktorka Centra za obrazovne politike.

Panel koji nosi naziv Obrazovanje 4.0 moderirala je Svetlana Kisić, članica predsedništva Saveza ekonomista Srbije, a pored direktorke Centra za obrazovne politike, učesnici su bili i Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete, Aleksandar Baucal, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Kosta Jovanović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

"Najvažnije je da škola ne ostane zatvorena prema promenama koje se dešavaju. Informacije se nalaze vrlo lako, pa učenicima nije potrebno da ih neko vodi kroz proces, što je pogrešno. Sada uloga nastavnika postaje još važnija. Nastavnik treba da nauči učenika da barata svim tim informacijama koje pronalazi", rekla je Jasminka Čekić Marković.

Zahvaljujemo se organizatorima Kopanik biznis foruma na pozivu i prilici da podelimo mišljenje o budućnosti obrazovanja.